Teve és Povi tandemes túrái

Tandemmel a világ körül.

Friss topikok

Bringánk

2011.06.05. 19:39 PoviZoli

A bringánk egy Gepida Alboin T 500 típusú tandem, 2007 nyarán vettük a Probike-ban, külön kérésre hozták nekünk a fiúk a nagykerből. Sajnos a Gepida azóta leállt a gyártásával, pedig kereslet szerintem lenne rá.

Katalógusfotó

Váz: aluminium

Villa: Suntour

Első váltó: Shimano Deore

Hátsó váltó: Shimano Deore LX (RD-M580)

Váltókarok: Shimano Deore (SL-M511)

Felni: Rodi Airline 622 mm, 36 lyukas (mindkét keréken)

Első agy:

  • eredetileg: Shimano HB-NX70 (tárcsafékes agydinamó, 11474 km után cserélve)
  • kicserélve: Shimano HB-M525 (tárcsafékes Deore)

Hátsó agy: Gepida (kazettás)

Hajtás: 3x9 fokozat, Prowheel tandem hajtókarok

Fék: Magura Julie hidraulikus tárcsafék elöl-hátul, plusz egy Gepida V-fék hátul

Súly: 23,6 kg (katalógus szerint, csomagtartók nélkül)

Eddig a gyári állapot. Egy pár dolog viszont már cserére, illetve kiegészítésre szorult. Az eredeti külső gumik (Schwalbe Terra Crusier 622x42) természetesen már nincsenek meg, mindkettőnek az oldalfala adta meg magat.

Mivel túrabringa, ezért a csomagtartók sem hiányozhatnak. A hátsó egy sima mezei alu csomagtartó a Zöld Pont kerékpárszervizből, ott is rakták fel, mert kicsit tuningolni kellett rajta, hogy a hátsó tárcsafék ne legyen útban. Az első csomagtartó már érdekesebb. Olyat kerestünk, amit bármilyen villára föl lehet szerelni, végül az Arkel Ultimate LowRider-t rendeltük meg az USA-ból. Ez a csomagtartó a V-fék tüskéken és a kerék gyorszárján van rögzítve.

Az első lámpa tartója eltörött (nem is értem, miért műanyagból gyártják), a lámpa kapcsolója pedig elromlott. Helyette most egy régi Csepel bringa dinamós első lámpája van feltéve. Annak a fénye nem olyan jó (hagyományos izzó van benne, nem halogén), de legalább fémből van, és magyar gyártmány.

Az első pedálokat lecseréltem SPS-re (Shimano PD-M520), hátul még a gyári eredeti van (Tevének nincs SPD cipője, és nem is szeretne).

Teljes menetfelszereléssel 2007 nyarán, a boszniai Cemerno-hágón (1328 m)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tandemturak.blog.hu/api/trackback/id/tr852959830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása